Ocak18 , 2025

Şehir Tiyatroları’ndan kadına yönelik şiddete karşı okuma tiyatrosu!

İlgili Yazılar

Eski Türk Sineması: Özlemin eski tadı yok…

Eski Türk sinemasını sevmek, benimsemek, “nostaljik” bir eylemmiş gibi...

Uzaklardaki yakınlar: 6. Mardin Bienali

Mardin’e seneler önce ilk gittiğimde etrafı gezerken tesadüfen bienal...

“Bir düşüncenin peşine düşüyorum. O düşünce, kendi malzemesini çağırıyor”

“Ankara’dan Bir Sanatçı, Bir Atölye” başlıklı söyleşimizde, Gözde Mulla’nın...

“Masal sözlü geleneğe ait sanat eseridir”

Veteriner hekimlik, drama eğitmenliği, tiyatro pedagogluğu ve masal anlatıcılığı......

Tesadüf ve başarının yönlendirdiği bir hayat: Mehmet Günsür

Sinema filmleri ve dizilerde canlandırdığı karakterlerle geniş bir hayran...

PAYLAŞMAK GÜZELDİR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın düzenlediği “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü Etkinlikleri”nin bir parçası olarak, İBB Şehir Tiyatroları’na bağlı Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi (ÇGSM), Mor Çatı Sığınağı Vakfı’yla birlikte bir okuma tiyatrosu, söyleşi ve atölye gerçekleştirilecek.

İBB Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri Sanatları Birimi bünyesinde Emre Koyuncuoğlu ve Cemre Baytok; Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın hazırladığı “Kadına Yönelik Şiddet Deneyimleri” ve “Şiddete Karşı Anlatılar” kitaplarından bir derleme oluşturdu.

Derlemenin içinde yer alan, şiddete karşı kadınların verdiği mücadelenin aktarıldığı gerçek hikâyeler; Aslı İçözü ve Lerzan Pamir rejisinde, İBB Şehir Tiyatroları oyuncularından Bennu Yıldırımlar, Sevinç Erbulak, Sevil Akı, Ebru Üstüntaş, Hazal Uprak’ın rol aldığı bir okuma tiyatrosu olarak izlenebilecek.

Ardından “kadına yönelik şiddete karşı” çözüm üretme üzerine alan deneyimi olan Cemre Baytok ve “kadına yönelik şiddet” hakkında Şehir Tiyatroları’nda aktif çalışmalar yürüten tiyatronun yönetmenlerinden Lerzan Pamir, Emre Koyuncuoğlu, Aslı İçözü ve Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’ndan Zuhal Güreli ile bir sohbet gerçekleştirecek.

Sohbet, seyircilerin doğrudan etkileşim kurabileceği bir yapıda olacak. Katılımcılar okuma tiyatrosundaki hikâyeler üstünden, farklı disiplinlerin ve farklı alanların katılımıyla, “şiddete karşı” birbirlerini nasıl güçlendirdiklerini izleyiciyle paylaşacaklar.

Kadın sanatçılarımızın katkısıyla birlikte “güçlenme” önerisi taşıyan etkinlikler, 1 Aralık Çarşamba saat 13.00’te Ümraniye Kültür Merkezi’nde, 7 Aralık Salı saat: 13.00’te Fatih Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.