Temmuz6 , 2025

Yeni neslin STK’sı da dijitalleşti e-sosyalben bir yaşında

İlgili Yazılar

Kibele’den Aba Sultan’a, Doğduğu Toprağa Akan Sanat

Sanatın farklı disiplinlerini kapsayıcı bir platformda bir araya getirirken,...

5. İstanbul Dijital Sanat Festivali’ne geri sayım…

Türkiye’nin en büyük dijital sanat etkinliklerinden biri olan İstanbul...

Türkiye’de Gece Müzeciliği: Tarih Ay Işığında Canlanıyor

Türkiye, 1 Haziran - 1 Ekim 2025 tarihleri arasında...

Mimarlar, iç mimarlar ve tasarımcılar FDI İstanbul için bir araya geldi

İç mekân tasarımında sınırları zorlayan fikirler ve çarpıcı yenilikler,...

PAYLAŞMAK GÜZELDİR!

SosyalBen Vakfı, altı yıldır başarıyla devam ettiği çalışmalarını pandemi sürecinde de sürdürüyor. Mart 2020 itibarıyla hayata geçirilen e-SosyalBen oluşumu adım adım yayılıyor.

Türkiye’nin ve dünyanın birçok bölgesinde gerçekleştirdiği saha çalışmalarıyla bugüne kadar 11 ülkede, 45 bini aşkın çocuğun hayatına dokunan SosyalBen Vakfı, taşımalı eğitimin uygulandığı bölgelerde yaşamını sürdüren çocukların yeteneklerini keşfetmelerini ve kendilerini geliştirmelerini hedefliyor. Çocukların gözlerindeki ışıltıyı motivasyon kaynağı olarak gören Vakıf, “yeni neslin STK’si” mottosuna uygun olarak geliştirdiği dijital çözümler ile pandemi süresince faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

e-SosyalBen oluşumunun birinci yılını kutlamasından büyük heyecan duyduğunu belirten SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, “Bundan sonraki dönemde çalışmalarımıza hibrit olarak devam etmeyi hedefliyoruz. e-Gönüllülük, dijital saha ve gerçekleştirdiğimiz zirveler dijitalleşme adımlarımızdan sadece birkaçı. Durmaksızın çalıştığımız bu dönemde daha efektif projeler geliştirerek, daha çok çocuğa ulaşmayı ve toplumsal fayda yaratmaya devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.

SosyalBen Vakfı, dijital saha çalışmalarında Eylül 2020’den bu yana dokuz farklı atölyede, dört atölye koçu, 240 SosyalBen Gönüllüsü, 145 e-SosyalBen Çocuğu ile birlikte düzenli dijital atölyeler gerçekleştirdi.

Resim, icat, dans, kısa film ve fotoğrafçılık, müzik, oyun, yaratıcı yazarlık ve kodlama atölyeleri kapsamında 1484 e-SosyalBen Çocuğu ile toplamda 8 bin 670 dakika etkinlik yapıldı. Atölyeler dışından webinarlar sayesinde de eğitim alanında önemli konuların altı çizildi.