Aralık1 , 2023

Patara’da Dans: Anadolu Ateşi

İlgili Yazılar

Atina Ulusal Bahçesi’nde “Görünmezi Görmek”

Atina Ulusal Bahçesi, artırılmış gerçeklik teknolojisinin olanaklarından faydalanarak gerçekleştirilen...

Kendi çizgisini sürekli sınayan bir ressam

Bu yıl 45. sanat yılını kutlayan ressam Ahmet Yeşil,...

Birbirine sarılmak ve şarkı söylemek acıdan kurtulmaya yeter mi?

Soru, Hollandalı oyun yazarı Lot Vekemans’ın kaleme aldığı “Zehir”...

Yayıncılık alanında İzmir için yeni bir sayfa

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılında yayın dünyasına İzmirli...

İnsan gibi hisseden robot çocuktan günümüze…

Sinema, diğer sanat dallarından farklı olarak gelişen teknolojilere çok...

PAYLAŞMAK GÜZELDİR!

İş Sanat’ın yaz sezonu etkinlikleri “Patara’da Dans” ile devam ediyor. Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun Patara Antik Kent’te gerçekleştirdiği gösteri izleyicisi ile buluşuyor.

Çekimleri, Türkiye İş Bankası’nın 2016 yılından bu yana kazı çalışmalarına katkı sağladığı Patara Antik Kenti’nin Meclis Binası, Sütunlu Yol ve Antik Tiyatrosu olmak üzere 3 farklı mekânda gerçekleştirilen gösteri 28 Ağustos Cumartesi saat 20.30’dan itibaren İş Sanat’ın YouTube kanalında ve internet sitesinde izlenebilecek.

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Patara’da Dans projesinde Anadolu uygarlıklarının tarihini dans diliyle anlattı. Dünyanın sayılı dans toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi’nin hazırladığı Patara’da Dans, ilk gösteriminden itibaren İş Sanat’ın YouTube kanalında ve internet sitesinde ücretsiz erişime açık olacak.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye’nin “2020 Turizm Yılı” teması olarak ilan edilen ve 2021 yılında da devam eden Likya Birliği’nin başkenti Patara, Türk bilim insanlarının özverili çalışmaları sayesinde 32’nci yılına giren kazı çalışmalarıyla hem medeniyetler beşiği olan Anadolu’nun kadim geçmişine ışık tutuyor hem de dünya kültür mirasına katkı sağlıyor. Ülkemizdeki arkeolojik birikimin gün yüzüne çıkarılması ve korunması amacıyla uzun soluklu projelere destek veren Türkiye İş Bankası, iştiraklerinden Şişecam ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ile birlikte Patara Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarına 2016 yılından bu yana desteğini sürdürüyor.